Marina Katinić iz Udruge Zdenac piše o zanimljivom projektu koji je pokrenula sa našom volonterkom Ivnom Ivanković: "Ne moram, ali hoću" - odgoj za solidarnost udruge Zdenac u OŠ Eugena Kumičića u Velikoj Gorici

Opširnije...

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se 3. prosinca, a 5. prosinca je Međunarodni dan volontera. Tim povodom, u sklopu Dana osoba s invaliditetom "Volim život", u Gradskoj knjižnici Velika Gorica volonterke velikogoričke neformalne skupine Mladi BAS predstavile su projekt

Opširnije...

Član udruge Suncokret Krešimir Habljak izložio je svoje skulpture u glini u predvorju Gradske vijećnice prilikom otvaranja Dana osoba s invaliditetom 1. prosinca 2015. godine a potom i u prostoru Središnjeg odjela za odrasle Gradske knjižnice Velika Gorica.

Opširnije...

19.11.2015. Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica organiziralo je proslavu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi Grada Velike Gorice a uz zahvalnice darivatelji su dobili i mala keramička srca koja su izradili članovi Udruge Suncokret.

Opširnije...

Atelje Janja Gora centar je gdje na prvom mjestu stoje kreativnost i umjetnost, oslobođena svih barijera nametnutih socijalnom, nacionalnom, religijskom, političkom, obrazovnom i/ili bilo kojom drugom ideologijom i predrasuda. Osiguravajući uvjete za rad svim umjetnicima (pri tome mislimo na sve koji se nalaze u prvoj rečenici), te uključujući lokalnu zajednicu u razvojne projekte ateljea želimo otvoriti prostor za osobni i društveni rast.

Opširnije...

Pjevanje je jedan vid gdje mnoge osobe žele i mogu iskazati i svoje glasovne sposobnosti. Upravo je nevjerojatno koliko je pjesma dobra terapeutska metoda i koliko članova naše udruge znade pjesma i riječi istih. Udruga "SUNCOKRET" ima i svoju himnu koja je nastala kao poveznica jedne članice Veronike Prvonožec i  i osnivačice Udruge Mire Todorić a pjesma je posvećena Jasenki Todorić (jednostavno Senka).

Opširnije...

10-12 svibnja 2013.g. u Velikoj Gorici održan je 11. Međunarodni proljetni sajam. Sudjelovanje osamdesetak obrtnika i nekoliko udruga s područja Velike Gorice, zagrebačke i susjednih županija, kao i partnera iz Poljske i Slovenije.

Opširnije...

Udruga osoba s invaliditetom Suncokret iz Velike Gorice bila je u posjetu kod Predsjednika Ive Josipovića 15.12.2012 god. 

Opširnije...

Nakon godina čekanja i obećanja u koja smo prestali vjerovati stigla je vijest: "dodjeljuje se prostor na adresi Cvjetno naselje 10, Velika Gorica". Eto, stvarno smo se preselili.

Opširnije...